Rólunk

Ismerd meg a Podit csapatának céljait, küldetését!

MI A KÜLDETÉSÜNK?

A POD-IT Gyermek Akadémia szakmai csapatának küldetése, hogy olyan komplex fejlesztési csomagot nyújtson a gyermekük megfelelő szintű oktatása miatt aggódó tudatos szülőknek, amelyben a központi elemnek tekinthető Sakkpalota 4K fejlesztő program leágazásaként, szükség esetén, valamennyi fontosabb részképesség külön-külön kurzusokon önállóan is tovább fejleszthető.

Így ágaznak le a digitális korban szükséges kompetenciákat komplexen kezelő Sakkpalota 4K kurzusból a kreativitást, a mozgáskoordinációt, a kommunikációt vagy a rendszerben való gondolkodást külön-külön is fejlesztő képzéseink.

Alapvetésnek tekinthető, hogy fejlesztőközpontunk a 4K-s oktatás elemeit is magában foglalja, vagyis a jövő társadalmában alapvető fontossággal bíró készségeket, a kritikai gondolkodást, a kreativitást, a kiemelkedően jó kommunikációt, és a hatékony tudásmegosztáshoz elengedhetetlen kooperációt, a társakkal való együttműködő készséget.

A képzéseinken résztvevő gyerekeket tehát a jövőre készítjük fel, illetve arra, hogy egy hihetetlenül felgyorsult társadalomban is képesek legyenek lekövetni a változásokat, és minél gyorsabban alkalmazkodni az aktuális igényekhez.

KIK VAGYUNK?

A POD-IT Gyermek Akadémia egy olyan, jelenleg egyedülálló, innovatív fejlesztő központ, amelyben nemcsak, hogy a legmodernebb oktatási trendeket követve igyekszünk gyakorlatban megadni a választ ezekre a minden szülőt foglalkoztató kérdésekre, hanem fejlesztőcsapatunk eddigi, nemzetközi szinten is kiemelkedő eredményeire alapozva, valóban a jövő oktatási rendszerét igyekszünk megvalósítani, és ezzel lépéselőnybe hozni a képzéseinken résztvevő gyermekeket.

A POD-IT oktatási rendszerét kidolgozó fejlesztő csapat egy egyedülálló, új módszertani programot dolgozott ki az általános képességfejlesztésre, a logikus és kreatív gondolkodás elősegítésére, a digitális korban fellépő gondolkodásfejlődési hiányosságok pótlására.

A POD-IT tananyag fejlesztő szakemberei részt vettek a Sakkpalota néven ismert innovatív oktatási program kidolgozásában. A Nemzeti Alaptantervben, az általános iskolák alsó tagozatában, 2013-tól választható tantárgyként szereplő program egy egyedülállóan innovatív módszertant alkalmazva épül be az általános tanterv alaptantárgyaiba, előmozdítva ezzel az alapvető fontosságú ismeretek készségszintű elsajátítását.

A módszert az akkreditált pedagógusképzéseknek köszönhetően ma már az ország több száz iskolájában használják eredményesen. Az innovatív fejlesztőközpont létrehozásával egy évek óta meglévő igényt igyekszünk kielégíteni. Mostantól azoknak a gyerekeknek is lehetőségük van ezzel a módszerrel tanulni, akiknek az iskolájába még nem vezették be a Sakkpalota programot. Természetesen a folyamatos fejlesztéseknek és kutatásoknak köszönhetően, a POD-IT fejlesztőközpont a közoktatásban elérhető mintához képest egy sokkal előrehaladottabb eszköztárral és módszertannal rendelkező programot valósít meg, kiscsoportos foglalkozásokra, egyéni fejlesztésre összpontosítva.

Módszertani alapelveink

CSATLAKOZZ OKTATÓKÉNT!

Légy aktív tagja egyedülálló, innovatív fejlesztő és képző központunknak.